Rólunk

Bölcsődét, óvoda előkészítőt keres Újlipótvárosban és a XIII. kerületben?
- Elveszíti munkahelyét ha reggel nem tud időben a munkába érni?
- Nyári szünidőben és az óvodai leállások idejére
értékes időtöltést keres gyermekének?
- Kis létszámú barátságos közösségbe járatná gyermekét az óvodai beiratkozás előtt akár csak heti néhány napot?

- Kíváncsi hogyan szárnyal gyermeke szakértő kezekben?
- Pedagógusunk minden nap fejleszti a gyerekeket (egyénileg is).

Megnyugtató megoldást nyújtunk gyermekének az Aprókák Bölcsődében, mely 2008 óta várja az óvodába készülő 2-3,5 éves korú gyermekeket az óvoda előkészítő csoportjában.

Célunk a gyermekek életkorának, képességének és tempójának megfelelő képességfejlesztés, a nyugodt biztonságot adó környezet, melyben kiemelten fontos a családias légkör, ahol a tudás iránti igényt keltjük életre játékos formában.

A kis létszámú 5-7 fős csoportok lehetővé teszik az egyénre szabott bánásmódot. Figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat, a gyerekek szokásait, az esetleges allergiákat.

A délelőtti foglalkozások során az ünnepekhez igazodva az évszaknak megfelelő témájú anyagokkal és eszközökkel kézműveskedünk, dalos játékokkal tornázunk, énekelünk, zenélünk, táncolunk, verselünk, kipróbáljuk a hangszereket (dob, kasztanyetta, csörgő, rumbatök) miközben saját zenepedagógusunk fejleszti a ritmusérzéküket. 

A Szakképzett gondozónőink tapasztalata biztosítja a szakmai felkészültséget, a fejlesztések hatékonyságát. Régóta alapszolgáltatásunkba tartozik a mozgásfejlesztő torna, melyet diplomás pedagógusunk tart (segít az idegdúcok leválásában, a helyes tartásban és a beszéd megindításában), a zenebölcsi, melyet saját zenepedagógusunk tart valamint a heti egy órás angol zenés-mozgásos-játékos angol óra melyet a Babilon Nyelvstúdió gondozásában idegennyelvű tanár bevonásával biztosítunk.

A délelőtti foglalkozások során 2-3 fős kis csoportokban is foglalkozunk a 2,5 - 3,5 év közötti gyerekekkel, hogy az egyéni óvodára felkészítő foglalkozások is biztosítva legyenek, melyek során játékos formában elsajátítják a helyes eszközhasználatot, alapismereteket (napszakok, évszakok, színek, formák).

Az óvódára felkészülő gyermekeknek pedagógusunk (Bea néni)tartja a foglalkozásokat, míg a családi bölcsőde vezetői feladatokat Moncsi nénik látja el, segítőnk pedig Szilvi néni.

2008 óta működünk hétfőtől-péntekig 7:30-17:00 között.

A mindennapi friss levegőn a közeli játszótereken, parkokban játszóvárral, hintával, homokozóval, kismotorokkal biztosítjuk a szabad mozgást, amit a külön alvószobában pihenhetnek ki a kicsik és nagyok, ahonnét ébredés után nyugodtan kisétálhatnak a 34 négyzetméteres játszószobába, hogy ne zavarják alvó társaik nyugalmát. Így a mozgásterük télen-nyáron biztosított, a megfelelő számú és minőségű eszköz, játék pedig a mindennapok, foglalkozások, tornák része.

Biztosított a napi négyszeri étkezés, rengeteg gyümölcs, zöldség. Az alapellátásba beletartozik a törülköző, ágynemű, eszközök, tisztálkodószerek, gyakorlatilag váltóruhával-cipővel jönnek a gyerekek. A pelenkát, popsikenőcsöt és törlőt kérjük hozni a gyermekek eltérő mérete és igénye miatt.

Alapárunkba beletartozik, hogy a gyerekek játékidőben a SÓFAL mellett játszanak, így a mókázás ideje alatt észrevétlenül enyhítjük a légúti nehézségeket, és erősítjük a picik immunrendszerét.

miamanobolcsode15 

Mivel a bölcsi és ovi választása kihat a gyermekek fejlődésére, a környezet amiben a gyermek a nap nagyobbik részét tölti és az ott szerzett tapasztalatok, benyomások döntő hatással lesznek egész életére. Szülőként is kijelenthetem, hogy az Aprókák Bölcsődében a középpontban a GYERMEK áll, minden értük és miattuk történik, hisz nem mindegy hogy mai felgyorsult világunkban milyen színvonalon mennyi időt és kikkel töltenek el gyermekeink - ha már egyszer rákényszerülünk hogy ezt az időt nélkülünk töltsék.

 

Miklós Györgyi
+36(30)9828-273